Rian Scheffers Praktijk voor Haptotherapie

Heb je steeds terugkerende lichamelijke klachten of spanningen? Wil je meer rust vinden in jezelf?  Wil je beter leren omgaan met je gevoelens? Heb je last van te veel denken en malen, en moeite met voelen? Heb je moeite met grenzen aangeven en ben je opzoek naar meer innerlijke kracht?

Haptotherapie richt zich op een beter contact met jezelf (je lijf, je gevoel), de ander en je omgeving.

Heel concreet door via het aanraken van het lijf en ervaringsoefeningen, het contact met je eigen lijf en je gevoel te vergroten. Hierdoor wordt voor jou  voelbaar wat er in je leeft. Wat voelt wel en niet goed en hoe ervaar je dat in je lijf. Je ervaart hoe je omgaat met je spanningen en pijn en hoe je balans is tussen voelen en denken. Dit is het begin van beter luisteren naar je eigen innerlijk. Op deze manier leer je trouw te zijn aan je eigen gevoel en beter te zorgen voor jezelf. Dit geeft zelfvertrouwen en maakt dat je lekkerder in je vel zit.

Door de vertrouwdheid van het aanrakende contact kunnen ook eerder weggestopte gevoelens naar boven komen. Als kind hebben we allerlei gewoontes ontwikkeld om onszelf te beschermen om te kunnen (over) leven. Door hier bewust van te worden merken we hoe deze ons nu in de weg zitten om ons vrij te voelen en vrij te bewegen.Door het aanraken kom je weer meer in kontakt met je oorspronkelijke ik. Dit bewustzijn en praktische vaardigheden kunnen je verder helpen om meer vanuit wie jijzelf bent te gaan leven en handelen.

"voelen is leven"

 

Vanuit mijn oorspronkelijke beroep als fysiotherapeute, heb ik, door opleidingen en bijscholingen, mij ontwikkeld tot haptotherapeute.

Ik heb sinds 2001 een praktijk in Zaltbommel, voorheen in de kommerstraat en sinds september 2014, in het Integraal Gezondheidscentrum.

Rian Scheffers

MEER INFORMATIE OVER HAPTOTHERAPIE EN OVER MIJN WERKWIJZE, KUN JE VINDEN OP MIJN WEBSITE:

www.rianscheffershaptotherapie.nl

 

Waarvoor kan een cliënt bij mij terecht? 

  • Stress- en overbelastingsklachten zoals burn-out, chronische hoofdpijn, slapeloosheid, vermoeidheid, hyperventilatie en gevoelens van onrust.
  • Lichamelijke klachten zonder duidelijke aanwijsbare fysieke oorzaak. Vaak zijn dit rug-, nek-, maag- of buikpijnklachten.
  • Verwerkings- en acceptatieproblemen na een verlies, trauma of bij chronische ziekte.
  • Relationele problemen zoals moeite met intimiteit
  • Vragen op het vlak van persoonlijke groei. Hoe kan ik meer rust vinden in mijzelf? Hoe kan ik beter mijn grenzen aanvoelen en aangeven?

Je kunt bij mij terecht voor behandeling zonder verwijsbrief en ik behandel ook na verwijzing of in overleg met de huisarts, psycholoog, fysiotherapeut en andere verwijzers .

Terug naar het overzicht
Rian Scheffers Praktijk voor Haptotherapie
Rian Scheffers Praktijk voor Haptotherapie
De Virieusingel 8
5301 GB
Zaltbommel
0418684463
http://www.rianscheffershaptotherapie.nl
info@rianscheffershaptotherapie.nl
Rian Scheffers Praktijk voor Haptotherapie